Coronaen har igennem efterhånden længere tid haft det danske samfund i et stramt jerngreb, som ikke har tilladt danskerne de store armbevægelser.

Det vendte i første omgang mange folks kendte dagligdag på hovedet og erstattede den med noget, der var helt nyt.

Dog fandt de fleste gradvist ud af, hvordan de kunne fylde deres hverdag nogenlunde fornuftigt ud, men der er stadig rigtig mange mennesker, der keder sig i den ensomme isolation, mens samfundsaktiviteten er på pause.

Her kommer af den grund tre forslag til, hvad man kan lave i sin fritid, mens samfundet er lukket ned som følge af det smitsomme virus.

Læs bøger

At læse bøger er i løbet af de seneste år blevet en flerdimensionel størrelse, der forgrener sig i adskillige retninger.

De klassiske, fysiske bøger eksisterer stadig og er fortsat meget udbredte, men andre måder at læse bøger på også er dukket op.

Det gælder navnlig de efterhånden ganske populære e-bøger, men også lydbøger, som ligeledes er på fremmarch.

Fælles for alle tre måder at læse bøger på er, at det er supergodt og givende at læse bøger, hvad enten man er mest til den ene eller den anden form.

Derfor kan man med fordel udnytte de mange frigivne timer, man pludselig har på hånden under en samfundsnedlukning, til at få læst en masse bøger i lige præcis den genre, man bedst kan lide.

Vær aktiv

Der er altid god grund til at være fysisk aktiv, men midt i en coronanedlukning er det intet mindre end fuldkommen oplagt.

Der er i sandhed mange måder at være aktiv på, og der er dybest set ikke noget, der er hverken rigtigt eller forkert.

gangidanmark.dk har man en mission om at få danskerne op af sofaen, og det kan man passende begynde på, mens samfundet alligevel står stille.

Motion og aktivitet er mange ting og viser sig i et utal af forskellige afskygninger, og det kan således både være løb, gåture, styrketræning, dans eller noget helt femte.

Mulighederne er virkelig mange, og man vil med garanti få et både fysisk og mentalt boost ud af at afsætte nogle ugentlige fritidstimer til fysisk aktivitet.

Eksperimentér i køkkenet

Tredje og sidste forslag på denne liste er, at man kan eksperimentere i køkkenet midt i nedlukningen.

Som med de andre forslag er det på ingen måde et punkt, der begrænser sig til en samfundsnedlukning, men coronaen kan være en god indgangsvinkel for hvem, der ikke er så vant til at stå i køkkenet.

Bor man sammen med en kæreste eller ægtefælle, kan det også være en superhyggelig og god paraktivitet at begive sig ud i, og har man børn, kan man også lade dem spille en større eller mindre rolle.

Uanset hvad er det spændende at eksperimentere med forskellige retter i køkkenet, og med klimaet og de generelle kostanbefalinger i baghovedet kan man med fordel tage udgangspunkt i det grønne køkken.