Lige siden folkeskolen får vi at vide, at det er sundt og godt at læse. På den måde bliver vi bedre til at læse, forstå og måske også tale, hvis man læser højt. Dertil giver mange bøger også viden omkring emner, som vi måske ikke ved noget om inden.

Selvom der er så mange gode ting ved at læse, kan det nogle gange være svært at komme i gang. Det kan der være mange grunde til, og det handler til gengæld om at finde ud af hvad, som kan motivere dig til at læse.

Find ud af hvorfor du ikke er motiveret

Hvis man har prøvet at læse den samme bog tre gange, men hver gang er gået i stå, er det måske ikke den rette bog for en. Første skridt for at blive motiveret for at læse er, at du finder ud af, hvorfor du ikke gider læse. Det kan være din bog er for uoverskuelig og lang, så skal du måske lede efter lidt kortere bøger, som er mere overskuelige at komme igennem.

Især hvis du ikke læser så tit endnu, kan det være en fordel at starte med lidt mindre bøger. Når først du er kommet i gang med de lidt mindre bøger, bliver lysten til at komme igennem bøgerne også større, fordi du hurtigere kan se en slutning på historien.

Find den rette genre for dig

En anden grund til, at du ikke bliver motiveret, kan være genren. Det kan være, at genren bare ikke er noget for dig. Det kan jo sagtens ske, at du er blevet anbefalet en fantasy bog, men bare ikke kan komme igennem den, fordi den ikke siger dig noget.

Derfor kan det være en god idé at fastlægge hvilke genrer, som du godt kan lide at læse. Start med dilemmaet mellem faglitteratur og skønlitteratur. Derefter kan du gå mere specifikt ned i genrer og emner. Er der tale om skønlitteratur, kan det jo være alt fra drama til gysere. Det kan være en fordel og se på hvilke genre, du kan lide i andre medier. Hvilken genre ser du, når du ser film? Hvilken genre hører du i podcast?

På den måde kan du nemmere spore dig ind på hvilken genre, du skal gå efter i bøger. Nogle gange kan du endda være heldig at finde en bog, som er blevet filmatiseret. Det kan være sjovt at læse, fordi du kan finde detaljer, som måske ikke var tydelige eller med i filmen.

Tag lydbøgen med på farten

En anden forhindring i at læse, kan være at du ikke har tiden til at sætte dig ned og læse en fysisk bog. Her er lydbogen en optimal og genial løsning.

Med lydbogen kan du sætte den på i bilen, i ørene på gåturen eller under madlavning og rengøring. Få en saxo rabatkode, så du kan komme godt i gang med lydbøgerne. Det er super praktisk, netop fordi det giver mulighed for at multitaske i en travl hverdag.

Der er dermed ingen undskyldning for ikke at komme i gang med en masse spændende bøger.